Beneficis de practicar esport en parella

Eixir a córrer sovint és una pauta que adquireixen cada vegada més persones, però el que tal volta no sàpiguen, és que si decideixes compartir aquesta pràctica amb la teua parella el teu vincle amb ella s’enfortirà.

El ‘running’ es transforma en una de les millors ferramentes per a fomentar les relacions interpersonals, ficant en comú objectius i reptes i promovent l’empatia i la comunicació entre els membres de la parella.

Claus de la relació entre esport i parella

- La motivació és mútua. Compartir la càrrega esportiva amb una altra persona és ideal perquè no decaiga l’ànim. A més, aquell que porte un ritme més elevat podrà explicar a l’altre algunes estratègies per ajudar-lo a millorar la seua forma d’entrenar.

- Conèixer les pròpies limitacions. Si les capacitats de cada membre de la parella no són semblants, no s’hauria de competir, ja que al final acabarà aflorant la frustració i serà pitjor el remei que la infermetat. 

- Reptes adaptats. Si els objectius que té cadascú de la parella són diferents, es pot eixir a córrer junts igualment, però planificant algunes sessions conjuntes i altres de separades, o bé escalfant junts i després seguint cadascú el seu propi recorregut.

- Xarreta o relax? Has de saber el tipus d’entrenament que li agrada a la teua parella, de fet, hi ha persones que es relaxen completament a l’eixir a córrer i els agrada deixar volar el seu pensament i hi d’altra gent, que els encanta mantenir converses mentre corren.

T’animes a eixir a córrer en parella?