Què és la intolerància a l'exercici?

L’aparició de una intolerància a l’exercici físic se sol caracteritzar per un estat de fatiga i dolor durant la pràctica de l’exercici i després d’aquest. No es tracta d’una malaltia, sinó d’un símptoma que va lligat habitualment a algun tipus de problema de salut més greu.

Problemes de salut

Intolerant a l’exercici és una persona que es troba incapaç de realitzar exercici físic sense molèsties, a una duració i velocitat, que no deuria ser cap problema per a la seua edat i condició física. També s’inclou la gent que pateix les molèsties, com els marejos,  mal de cap o fatiga extrema, una vegada acabat l’esforç físic.

Algunes de les malalties que poden provocar aquest síndrome són:

Diverses condicions cardíaques com insuficiència de vàlvula aòrtica o la arítmia.

Alguns desordres cardiorespiratoris.

També és comú en aquelles persones que sofreixen de fatiga crònica.

Les persones amb lesions o mal d’esquena crònics.

L’anèmia i la sobre exercitació del cos.

Tractament

El més important en la majoria dels casos, és centrar-se en la malaltia causal de la intolerància a l’exercici. Quan es tracten de condicions cròniques, com les malalties cardíaques, és necessari adequar uns exercicis específics i modificats, depenent de la condició física del pacient.

Reduir l’estrès i assolir un bon descans nocturn, també serà molt important perquè el nostre cos es repare i es prepare millor per al següent dia. Evitar la cafeïna i les begudes excitants unes hores abans de dormir, ajudaran.