Combatre l'anèmia en els corredors

La falta de ferro en la sang pot passar factura a molts corredors, que pel sobreesforç que fan cada dia amb els entrenaments o per una dieta inadequada, assoleixen un estat d’anèmia ferropènica. Aquesta sol afectar més a aquells que practiquen carreres de fons o a dones en edat fèrtil, a causa de la menstruació.

Detecció de l’anèmia

És prou fàcil veure els símptomes que ens diuen que estem anèmics. Alguns d’ells són:

Cansament i fatiga al llevar-nos del llit.

Falta de color a la pell, arribant a adquirir una pal·lidesa molt característica al nostre rostre.

Recuperació lenta després d’acabar l’exercici físic.

Taquicàrdies.

Dificultats per a assolir un descans profund i reparador.

Somnolència excessiva.

Nerviosisme.

Si penses que podries estar passant per un episodi d’anèmia, res més fàcil que acudir a fer-te un anàlisi de sang, que serà el que determinarà la condició d’anèmia o no.

La clau està en l’alimentació.

Per a evitar caure en una situació de dèficit de ferro a la sang, el més fàcil es emplenar la nostra dieta d’aliments rics en aquesta substància. Alguns d’aquests menjars que poden fer pujar els nostres nivells de ferro, són: els mol·luscs (clòtxines, ostres, etc...), les carns roges, el fetge de pollastre i de corder, les verdures de fulla verda obscura (espinacs) i els llegums.

Per afavorir l’absorció del ferro en els aliments, haurem de tindre en compte la ingesta d’altres aliments rics en vitamina C, com els cítrics i els kiwis. Si bevem un suc de taronja cada dia, ens assegurarem que el nostre cos absorbisca tot el ferro necessari.