L'Ajuntament de Sagunt reclama la conclusió del desdoblament de la carretera CV-309

L'alcalde continuarà reivindicant una solució definitiva per a la connexió viària al port marítim

L'Ajuntament de Sagunt ha tornat a reclamar recentment a la Generalitat la conclusió del desdoblament de la carretera CV-309

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, es va reunir amb la consellera d'Obres Públiques, María José Salvador, el director general d'Obres Públiques, Carlos Domingo, i una representació de l'Autoritat Portuària. L'objectiu de la reunió era trobar una solució definitiva, no solament a les connexions de Parc Sagunt, sinó també a la connexió viària al port marítim de la localitat, unes infraestructures que per a Fernández són “absolutament necessàries”.

L'alcalde s'ha lamentat del “retard que es porta en aquestes infraestructures, perquè són necessàries perquè el port funcione correctament i puga desenvolupar totes les seues capacitats”, així com també per a Parc Sagunt, argumentava Fernández. “S'ha avançat molt en la connexió ferroviària, de fet ja s'estan executant obres en la línia que ens connecta amb Saragossa i també hi ha un compromís d'una solució definitiva, però també cal escometre les connexions amb el sud del port que passen per Parc Sagunt i que, fins ara, estan sense solucionar”, continuava l'alcalde.

L'Ajuntament de Sagunt ha tornat a reclamar recentment a la Generalitat la conclusió del desdoblament de la carretera CV-309 i, com explica Fernández, “des del minut ú, jo com a alcalde i aquest equip de Govern hem reclamat”. Per a l'alcalde, “en la Generalitat són molt conscients de la necessitat d’aquesta infraestructura, però tenen un problema d'insuficiència financera”.

Aquesta obra en principi havia d'escometre-la Parc Sagunt, però després es va derivar a la Generalitat. Actualment, només existeix el desdoblament que sí que va arribar a fer Parc Sagunt, però “hi ha una part al nord i una altra al sud que no estan executades, i el mateix succeeix amb un accés que és importantíssim per al trànsit portuari i per al Parc Sagunt, sobretot tenint en compte aquest desenvolupament logístic”, explicava l'alcalde de Sagunt, que parlava d’una “necessitat urgent de donar un accés ja a Parc Sagunt pel nord i, també, al recinte portuari pel sud”.

Per tant, per a l'alcalde de Sagunt, la solució de la redona és provisional, ja que la solució definitiva passaria per “una carretera que haurà de passar per sobre dels ferrocarrils, és a dir, que encara ha de donar-se la construcció prèvia del ferrocarril”. Per tant, per a Fernández “una redona pot ser una solució que pot funcionar durant un temps, però és necessària una solució definitiva amb eixe pas elevat”. No obstant açò, Fernández ha assenyalat que en la reunió “sí que es volia avançar en una solució provisional”.

Finalment, Fernández ha assenyalat que “des de l'Ajuntament, i en compliment de la moció que es va aprovar en el ple i de les reivindicacions que històricament estem fent, i jo com a alcalde, continuaré reivindicant la construcció definitiva d'aquesta infraestructura”. Finalment, Fernández va rematar que “la proposta que es va fer és per a salvar la urgència de la connexió i, de fet, la finançarà l'Autoritat Portuària, perquè és una infraestructura absolutament necessària per poder connectar pel sud el port de Sagunt”.