Sogorb rep ajudes per a potenciar l'ús de vehicles elèctrics

Sogorb progressa cada dia en la seua responsabilitat de reduir les emissions de CO2 a l'atmosfera i preservar el medi ambient. Amb aquesta finalitat, s'està executant la instal·lació de dues estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics, dotant el municipi de la infraestructura necessària per a la potenciació a la nostra ciutat de l'ús de vehicles que utilitzen energies menys contaminants.

Aquesta actuació està subvencionada pel Pla Movea, del Ministeri d'Energia, i l'Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE). Concretament, del Pla Movea s'han aprovat 17.000€ i de l'IVACE, 24.751,50€, aportant l'Ajuntament la resta de la inversió, vora 18.000€.

Els llocs on s'estan instal·lant els punts de recàrrega són l'avinguda Fray Luis Amigó i la plaça de l'Aigua Neta, llocs cèntrics i estratègics per a facilitar l'ús tant a veïns com a turistes, així com promocionar el seu ús.

“Amb aquesta iniciativa pretenem dotar la ciutat d'instal·lacions que motiven la població a canviar els seus vehicles tradicionals, pels elèctrics, menys contaminants. A més, és una mesura que també té tints de promoció turística, doncs atraurem visitants amb aquest tipus de vehicles”, explica l'Alcalde, Rafael Magdalena. Sogorb serà així un punt estratègic de recàrrega entre Sagunt i Teruel.

En xifres orientatives, s'ha calculat que un sol cotxe podria reduir les emissions de CO2 a l'atmosfera al voltant de 10Qg per cada 100 Qm.

Per a donar un primer pas des de l'administració local, un dels vehicles que utilitza l'Ajuntament per a les seues necessitats diàries se substituirà per un elèctric al 100%. Per a la seua adquisició, també s'ha sol·licitat una subvenció a l'IVACE, en matèria de mobilitat sostenible, en el programa d'estalvi i eficiència energètica en el transport. El vehicle al que substitueix té molta antiguitat, és altament contaminant i les seues constants avaries l'han fet insostenible.

Una vegada finalitzada la instal·lació, s'informarà a la població del mètode d'ús de les estacions de recàrrega.