Els II Pressupostos Participatius de Muro compleixen una nova fase

Els II Pressupostos Participatius de Muro compleixen una nova fase , amb la presentació de les propostes populars que podran ser votades per la ciutadania a partir del dia 2 d'octubre i fins el 20 del mateix mes.

En l'assemblea oberta celebrada el 29 de setembre , el regidor de Participació Ciutadana Kike Pascual , va desglossar una per una totes les propostes formulades pels veïns , explicant detingudament les que reunien els criteris d'admissió i les que no.

“La veritat és que el procés dels Pressupostos Participatius està adquirint molta més força , hem superat en més d'un 25% la quantitat de propostes de l'any passat , i les que finalment podran ser votades per reunir els requisits s'han duplicat , sent açò un clar exponent del salt no sols quantitatiu , sinó a més també qualitatiu “ , ens explicava el regidor.

Aquest any s'han presentat un total de 68 propostes , de les quals 32 podran ser votades pels murers i mureres , sent aquestes molt variades i referents pràcticament a tots els vessants de l'àmbit social , amb la premissa d'estar subscrites exclusivament al capítol d'inversions.

Cal recordar que la partida pressupostària per als Pressupostos Participatius d'enguany ha passat dels 40.000 euros anteriors als 70.000 euros actuals , sent aquest fet una clara demostració de l'aposta ferma per donar més veu al poble.

Millores a la via pública i seguretat vial , dotació de millors infraestructures als parcs i zones verdes , reforç en les prestacions i dels serveis dels edificis públics ( Centre Cultural Polivalent , Arxiu Municipal , Biblioteca, Casa de Ferro i ajuntament ) , condicionament i construcció de noves instal·lacions esportives , així com l'adquisició de nous aparells , són en resum les demandes que podran ser votades pels veïns.

“Els Pressupostos Participatius són un xicotet exemple de sinergia participativa , però estem convençuts i treballem en aquest sentit perquè entre tots puguem enfortir aquests tipus de democràcia directa i horitzontal , intentant crear espais comuns , els quals ens facen repensar i modificar les relacions de poder existents , sempre en benefici d'un major apoderament de la gent“ concloïa el regidor Kike Pascual.

A més , cal recordar que per a poder votar s'ha d'estar empadronat a Muro , tenir 16 anys complits i assenyalar de manera imprescindible 3 opcions, sent els llocs habilitats per a exercir aquest dret l'Ajuntament de Muro amb horari de 9 a 14 hores i telemàticament en www.muroparticipa.com, del 2 al 20 d'octubre.