Augmenta en nombre d'usuaris del servei de bany adaptat a Almassora

Augmenta en nombre d'usuaris del servei de bany adaptat a Almassora després de l'ampliació de l'horari

Vora una vintena de banyistes han sigut assistits pels socorristes durant l'estiu

El servei de bany per a persones amb mobilitat reduïda que la Regidoria de Platges presta al litoral d'Almassora ha incrementat aquest estiu el nombre d'usuaris gràcies a l'ampliació de l'horari d'assistència. Així doncs, els socorristes han prestat un total de 19 serveis durant aquest d'estiu, enfront els huit de 2016.

Referent a l'horari, els veïns poden disposar del servei durant tot el temps en què els socorristes estan presents al litoral, la qual cosa es tradueix en 63 hores setmanals enfront les 18 hores que l'Ajuntament d'Almassora oferia el passat estiu. La regidora de Platges, Amaya Gómez, ha agraït “el gran esforç i el compromís del personal de salvament i de l'empresa responsable”, una cosa que permet “atendre la totalitat de la demanda”.

L'edil ha lloat també la qualitat del servei. “Els usuaris, tots residents al municipi, utilitzen una cadira adaptada que els permet gaudir de l'aigua lleugerament estirats, encara que també disposem de crosses especials per a aquelles persones que puguen caminar”, ha recordat Gómez. Les sessions en el mar duren una hora, al llarg de la qual els socorristes acompanyen en tot moment als banyistes, i per a gaudir d'elles no és necessària cita prèvia.

Cal recordar que el bany adaptat és un més dels serveis amb els quals la Regidoria de Platges ha facilitat l'ús del litoral a les persones amb diversitat funcional. El consistori ha instal·lat dues pèrgoles a les zones de Tramuntana i Catalans perquè els banyistes puguen protegir-se del sol. En aquests dos punts existeixen també passarel·les d'accés fins la platja, a les quals se suma l'estructura situada al Camí Om Blanc. Així mateix, la costa d'Almassora té quatre banys adaptats.