L'alumnat de francés de l'IES Pere d'Esplugues de la Pobla Llarga guanya el premi a l'elocució

  • Representació a l'IES Benlliure
    Representació a l'IES Benlliure

El passat 11 d'abril, l'alumnat de francés de 1r Batxillerat de l'IES Pere d'Esplugues va participar en els 3rs encontres de teatre en francés organitzats, per tercer any consecutiu, per l'Associació de Professors de Francés de València (APFVAL).

L'encontre va tindre lloc a l'IES Benlliure de València. Hi van participar 7 troupes de treatre escolar i hi van assistir més de 250 espectadors, alumnes de francés, que van gaudir d'una marató matinal teatral digna d'un festival en tota regla.

Any rere any, es presenten peces treballades en classe per alumnes que no són actors, però que aprenen a desenvolupar-se en escena aprofitant tots els avantatges que ofereix el joc teatral: concentració, control dels nervis, desenvolupament de tècniques mnemotècniques. En el cas del francés llengua estrangera: conéixer en profunditat el text per a poder transmetre el missatge, fonètica, impostació de la veu, en definitiva: prosòdia; però també solidaritat, treball en equip, escolta activa, coordinació, capacitat de resoldre imprevistos per aconseguir un treball digne i el plaer de compartir.

La Troupesplugues va participar enguany amb l'obra de creació pròpia Scketches: notre vie au lycée a partir d'anècdotes i vivències a l'institut així com analitzant, seleccionant i, posteriorment, adaptant curtmetratges. L'acció pren cos el dia de la rentrée i es recreen relacions d'amistat, d'indiferència, de solidaritat, de respecte, d'homofòbia, entre d'altres. Una reflexió sobre com som i quines coses són vertaderament importants. Durant la representació, el públic es va identificar amb la situació des del primer moment i va apreciar l'espectacle amb aplaudiments i una gran ovació . Hui, la Troupesplugues ha rebut la notícia: el jurat els ha atorgat el premi a l'élocució, que arreplegaran el dia 17 de juny a l'Institut Français de València en l'acte de cloenda del curs escolar organitzat per l'APFVAL.